SUMMER RESIDENCE

Aegina, Greece

ΟΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ | Κατοικία στην Αίγινα

Βασική παράμετρος του σχεδιασμού της κατοικίας αυτής υπήρξε η αρμονική ένταξη στο περιβάλλον γύρω της.

Οι όγκοι είναι μικροί, ακολουθούν το ανάγλυφο του εδάφους και προσαρμόζονται ήπια σε αυτό.

Η πέτρα που χρησιμοποιήθηκε στην κατασκευή προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από την εκσκαφή του οικοπέδου.

Τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες είναι μικρά σε αναλογία με τις διαστάσεις του κτιρίου.

Ο φυσικός δροσισμός της κατοικίας επιτυγχάνεται με την μελετημένη τοποθέτηση των ανοιγμάτων, την χρήση φεγγιτών και την πλούσια φύτευση που δημιουργήθηκε και αγκαλιάζει το κτίριο.

Green Oasis | Residence in the island of Aegina

In order to design this residence, the basic parameter was its harmonious integration with its surroundings.

The volumes here are small and they follow the elevations of the earth surface by harmoniously adjusting to it.

The stone used for the construction comes from -a great degree- of the plot itself.

The windows and shutters are small also analogous to the dimensions of the buidling.

The residence enjoy natural coolness, as the openings were carefully examined using dormen windows as well as rich planting around the house.