STUDIO 265 ATHENS OFFICE

Athens 2004

Ο χώρος όπου στεγάζεται το γραφείο κατασκευάστηκε ως προσθήκη τριών ορόφων σε υφιστάμενο κτίριο της δεκαετίας του ’80. Το αρχικό στοίχημα του σχεδιασμού υπήρξε το «δέσιμο» των νέων όγκων με το προϋπάρχον κτίριο. Αυτό επιτεύχθηκε με τον καλύτερο τρόπο, τόσο με την ογκοπλαστική διάρθρωση του κελύφους όσο και με τις χρωματικές επιλογές (κόκκινο, μπλε και κίτρινο).
Κατευθυντήριες γραμμές για τον εσωτερικό σχεδιασμό των χώρων του γραφείου που αναπτύσσονται σε τρία επίπεδα, υπήρξαν η εξασφάλιση των βέλτιστων συνθηκών εργασίας για τους εργαζόμενους αλλά και τους επισκέπτες του γραφείου. Έτσι, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των υλικών (μάρμαρο, παρκέ, ανοξείδωτος χάλυβας, κρύσταλλο, μεταλλικές κουπαστές), των χρωμάτων, των στοιχείων εξοπλισμού που αποπνέουν στιβαρότητα και φρεσκάδα.
Βασική παράμετρος του σχεδιασμού υπήρξε η διαχείριση του φυσικού φωτός που εισέρχεται στο κτίριο απ’ όλες τις όψεις και του οποίου η ένταση ελέγχεται από εξωτερικές περσίδες και εσωτερικά rollers.
Για το αερισμό του χώρου χρησιμοποιούνται ανεμιστήρες οροφής καθώς και σύστημα νυχτερινής απαγωγής του αέρα.
Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του κτιρίου αποτελεί ο ανοιχτός χώρος του κλιμακοστασίου  που επιτείνει την αίσθηση της άνεσης και της οπτικής επικοινωνίας μεταξύ των ορόφων
σε συνδυασμό με ένα εντυπωσιακό γλυπτό από ανοξείδωτο χάλυβα και πλάκες χρωματιστών plexiglas που συνειρμικά παραπέμπουν στα βασικά υλικά της κατασκευής.
Στο πρώτο επίπεδο βρίσκεται η είσοδος – υποδοχή, ο χώρος σχεδίασης και παραγωγής και η αίθουσα συσκέψεων.
Στο δεύτερο και τρίτο επίπεδο βρίσκονται τα γραφεία των αρχιτεκτόνων / μηχανικών καθώς και οι υποστηρικτικοί χώροι του γραφείου.